Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Pariz in grajski duhovi ob Loari - 6 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–PARIZ nočna vožnja Popoldne nas bo, lagodno nameščene na udobnem turističnem avtobusu, pot peljala skozi Avstrijo, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta in Strasbourga proti Parizu. 2. dan: VERSAILLES–PARIZ nočitev V dopoldanskih urah bomo prispeli v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV., ki ga je dal zgraditi na vrhuncu svojega vladanja. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih. Nadaljevali bomo pot do Eifflovega stolpa, se sprehodili po Elizejskih poljanah in izkoristili možnost panoramske vožnje z ladjo po reki Seni. Zvečer se bomo z metrojem zapeljali do hotela in nastanili v sobah. Nočitev. 3. dan: PARIZ zajtrk, nočitev Po zajtrku nas bo potep po mestu popeljal med številne znamenitosti: muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opera, mestna hiša, Latinska četrt, mestni otok s katedralo Notre Dame, Dom invalidov (grobnica generala Napoleona I. in vojaški muzej) ... Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. V večernih urah se bomo sprehodili do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Nočitev. 4. dan: DOLINA LOARE zajtrk, nočitev Francoski zajtrki niso glavni obrok dneva, saj Francozi dajejo prednost kakovosti pred količino. Vseeno pa se bomo dovolj okrepčali, da se bomo mirno odpeljali v dolino reke Loare. Obiskali bomo Chambord, najmogočnejšega med približno 1000 gradovi. Sprehodili se bomo ob gradu in si z doplačilom vstopnine ogledali še sobane. Sledil bo postanek ob elegantnem gradu Chenonceau, ki stoji nad reko Cher. V mestu Ambois stoji še tretji lepotec, kjer si bomo lahko ogledali tudi kapelo, kjer naj bi bil pokopan Leonardo da Vinci. Zvečer nas bo znova čakal Pariz, kjer bomo morda obiskali nočni kabare program. Nočitev. 5. dan: PARIZ–NEMČIJA–AVSTRIJA zajtrk Po zajtrku boste lahko nadaljevali z individualnim potepanjem po pariških ulicah, si morda ogledali katerega od zanimivih muzejev: npr. muzej Orsay (impresionizem), Muzej sodobne umetnosti ... ali pa se odločili za potep in doživljanje pariškega utripa. Lahko se boste sprehodili po izjemnih pariških vrtovih ali morda obiskali katerega od pariških pokopališč. Dan boste lahko preživeli tudi v pravljičnem svetu Disneyjevih junakov. V poznih popoldanskih urah se bomo spet zbrali skupaj. Slovo in vožnja v smeri proti domovini čez Nemčijo in Avstrijo. 6. dan: AVSTRIJA–SLOVENIJA V jutranjih urah bomo nadaljevali vožnjo čez Avstrijo v smeri Slovenije. Domov se bomo vrnili predvidoma v opoldanskih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 3 x nočitev z zajtrkom, vožnjo z metrojem 2. dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 365 €
razpis 2023
Odhodi:
23.5., 27.6., 10.8.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 365 €
pri udeležbi 32 oseb 380 € pri udeležbi 24 oseb 395 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: ob prijavi – enoposteljna soba 90 €; vstopnine na izletu: Versailles približno 25 €/ osebo, Louvre približno 17 €/osebo, Eifflov stolp pribl. 30 €/osebo, vožnja z ladjo po Seni približno 20 €/osebo, Disneyland pribl. 80 €/osebo, večerni program pribl. 100 €–160 €/osebo, gradova ob Loari pribl. 30 €/osebo metro/rer dodatno 15 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 9 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20