Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Od Passaua do Linza po reki Donavi - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–PASSAU večerja, nočitev Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Čudovita panorama Avstrije nas bo spremljala do romantičnega mesta Passau, ki leži na stičišču treh rek. Stoletja je bil Passau središče trgovine vseh smeri, saj je spretno izkoristil svojo lego na sotočju treh rek: Donave, Inna in Ilza. Staro mestno jedro nas bo očaralo s svojo slikovitostjo. Njegove ulice so bile nekoč znanilke obrtniških delavnic. Občudovali bomo arhitekturo Rimskega trga, Rezidenčnega trga, mestne hiše, stolnice in cerkve sv. Štefana. Po ogledu bo dovolj prostega časa za individualen sprehod ali morda obisk katerega izmed muzejev. V večernih urah se bomo nastanili v hotelu, pojedli večerjo in polni čudovitih spominov sladko zaspali. 2. dan: LINZ–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo vkrcali na rečno lepotico in odpluli po Donavi do Linza, ki ga lahko opišemo kot privlačno mesto s pestro zgodovino. Linz je tretje največje avstrijsko mesto. V njem potekajo različni kulturni dogodki, prireditve, muzeji pa vabijo z novimi zbirkami. Orientacijski ogled mesta nas bo spoznal z mestno arhitekturo, sprehodili se bomo mimo največjih mestnih znamenitosti: mimo starega mestnega jedra, ki ga krasijo bogate meščanske hiše, številnih pročelij cerkva, mestne hiše, gradu, reke Donave ... Morda se boste odločili za ogled sodobne ustanove Ars Electronica Center. To je center sodobne virtualne realnosti in novih tehnologij, ki ima veliko prikazov s področja naravoslovja. Po ogledu bo še nekaj časa za sprostitev, nato pa kilometre pod kolesa in proti domu, kamor bi naj prispeli v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vožnjo z ladjo (Passau–Linz), vodenje in organizacijo izleta.
cena od 175 €
razpis 2023
Odhodi:
21.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 175 €
pri udeležbi 32 oseb 190 € pri udeležbi 24 oseb 205 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €, vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20