Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Praga in Dresden -3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu *** (središče mesta), 2 x nočitev z zajtrkom, panoramska vožnja z ladjo po Vltavi, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
Odhodi:
2.8., 13.9., 8.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 195 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine po želji Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1. dan: SLOVENIJA–PRAGA nočitev Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Avstrije in naprej do Češke bo hitro minila. Po prihodu v Prago bomo spoznali njeno veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture. Praga je že od nekdaj zbirališče umetnikov. Sprehodili se bomo po več kot 500 m dolgem Karlovem mostu, na katerem bomo občudovali najrazličnejše umetnike, nadaljevali bomo mimo Smodniškega stolpa (Prašna Brana) in Tylovega gledališča, Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad trgom se dviga Narodni muzej in pred njim mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in na Staromestni trg. Tu so Cerkev sv. Mikulaša in Tyinska cerkev, Pri kamnitem zvonu in astrološka ura. Vsekakor bo med ogledi dovolj časa za kavico, vrček piva in sproščen potep oziroma po želji individualen sprehod. Ob dogovorjeni uri vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev. 2. dan: DRESDEN zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali pot do saške prestolnice Dresden. To je eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, tako da ga pogosto imenujejo »Firence ob Labi«. V 16. stoletju je postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo razvijati. V času vladavine Avgusta II. je doseglo svoj višek in takrat je zraslo največ novih stavb, med katerimi je najimenitnejša Zwinger. Danes je to obsežen arhitekturni kompleks, ki ga sestavljajo galerije, paviljoni, dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Operne hiše, odlične stvaritve arhitekta Semperja iz leta 1878. Občudovali pa bomo tudi največjo nemško baročno cerkev Naše ljube gospe (Fraunkirche), ki je bila uničena v bombnem napadu 1945. leta, danes pa je pravi ponos zaradi uspešne obnovitve. Po ogledu bo nekaj prostega časa za osvežitev in individualen sprehod, se vračamo proti Pragi, do hotela. Nočitev. 3. dan: PRAGA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višegrad ter mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled notranjosti z doplačilom), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Sledi še mini križarjenje po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V zgodnjih popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.
239 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 30 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 80 €
tel: 02/228 25 20