Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Praga – zlato mesto - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–PRAGA nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v Avstrijo in nato proti Češki vse do Prage. Po prihodu v »zlato mesto« si bomo ogledali znamenitosti, ki orisujejo veličastno zgodovino, bogato tradicijo kulture in umetnosti. Sprehodili se bomo mimo Smodniškega stolpa in nadaljevali pot mimo Tylovega gledališča ter Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad trgom se dviga Narodni muzej, pred njim pa stoji mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in že se bomo znašli na starem Mestnem trgu. Tu stojijo cerkev sv. Mikulaša, Tyinska cerkev in astrološka ura v kapeli mestne hiše. Zvečer se bomo odpeljali do hotela, se nastanili. Nočitev. 2. dan: PRAGA zajtrk, nočitev Po zajtrku bo dan po želji. Ali si boste sami izbirali pot ali pa skupaj z vodnikom odkrivali zgodovino, saj nas bodo prevzeli Hradčani s prečudovito stolnico sv. Vida. Svojevrstno doživetje bo tudi sprehod po Zlati uličici. Ogledali si bomo cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne dragocenosti. V popoldanskem času uživali na Karlovem mostu, kjer se sprehodimo med številnimi umetniki. Seveda bo priložnost, da si ogledamo tipično pivnico in izvemo kaj o zgodbi varjenja piva. Po želji pa večer preživimo ob praški večerji. Nočitev v hotelu. 3. dan: PRAGA – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo e na ulicah češke prestolnice, da ne zamudimo kakšnega zanimivega muzeja ali pa se samo sprehodimo čez zanimivo židovsko pokopališče. Lahko pa ta dan izberemo in pobegnemo iz mestnega središča, ter nekaj uric preživimo v bližnjem živalskem vrtu. Da pa nam Praga ostane v srcu, se še lahko vkrcamo na ladjico in doživimo prijetno plovbo po reki Vltavi. Nato se bomo poslovili od Prage in se odpeljali v smeri Dunaja proti domu. Na poti bodo še krajši postanki za osvežitev. Predvidoma bomo doma v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v predvidenem hotelu ***, 2x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 189 €
razpis 2023
Odhodi:
12.5., 14.7., 15.9.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 189 €
pri udeležbi 32 oseb 204 € pri udeležbi 24 oseb 219 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, na izletu – vstopnine pribl. 50 €, vožnja z ladjico 10 €, večerja v pivnici 25 €, metro Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20