Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Skok v Rim, živahen Neapelj in čas za ogled Pompejev - 4 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja Ob dogovorjeni uri se bomo z udobnim turističnim avtobusom podali mimo Fernetičev in Benetk, Bologne, proti Toskani, kjer raznoliki Apenini in srednjeveške trdnjave razkazujejo svoje čare. Nočno vožnjo bomo nadaljevali v smeri Lacija vse do Rima. 2. dan: RIM–KAMPANIJA večerja, nočitev V jutranjih urah bomo prispeli v »večno mesto« Rim. Hitro nas bo prevzel vrvež v italijanski prestolnici. Najprej se bomo ustavili v papeški državici Vatikan. Lahko si boste ogledali neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami ... Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po osvežitvi bomo sprehod nadaljevali po rimskih trgih. Ogledali si bomo: baročni trg Navona, Panteon, Fontano di Trevi najlepši rimski vodomet, Španske stopnice ... Med ogledi bo tudi čas za kapučino ali espreso. V večernih urah se bomo odpeljali do hotela, na poti proti Neaplju. Po nastanitvi v sobah nam bodo postregli z večerjo. Nočitev. 3. dan: NEAPELJ–POMPEJI zajtrk, večerja, nočitev Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v pokrajino Kampanijo, ki se je včasih imenovala »srčna dežela«, saj ponuja čudovite razglede, dobra vina, jasno nebo in radodarno pokrajino. Ustavili se bomo v Pompejih, ki niso bili nikoli tako slavni, kot so danes. Nesreča Pompejev je bila sreča za arheologe, saj se je zaradi vulkanskega izbruha za poznejše rodove ohranilo marsikaj iz vsakdanjega življenja v 1. stol. Glede na razpoložljivi čas in možnost (z doplačilom) se bomo povzpeli še do vulkana Vezuv. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Neaplja, ki je značilen primer velemestne more, a na drugi strani očarljivega mestnega jedra. Ogledali si bomo njegove znamenitosti in se sprehodili skozi mestno jedro. Pozno popoldne se bomo vrnili do hotela, kjer bomo znova lahko uživali v večerji z italijanskim pridihom. Nočitev. 4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo dopoldne preživeli v Rimu, kjer si bomo ogledali antične znamenitosti: Konstantinov slavolok, Kolosej, grič Kapitol, Forum Romanum, ustavili se bomo še v cerkvi sv. Peter v vezeh in na Beneškem trgu. Med ogledi bo nekaj časa za osvežitev. Ker bomo v mislih že pri domačih, ki nas bodo skrbno pričakovali, bomo odrinili od tam pravočasno, da bomo domov prispeli v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, metro, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 240 €
razpis 2023
Odhodi:
31.10., 16.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 240 €
pri udeležbi 32 oseb 265 € pri udeležbi 24 oseb 290 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine ob rezervaciji 35 € (Pompeji z lokalnim vodenjem in pristojbino), Vezuv z lokalnim prevozom in vstopnino pribl. 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20