Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Slovaška – dežela gradov, vinogradov … -3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v lokalni restavraciji, 1 x degustacijo vina s prigrizkom, habansko keramiko, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
5.7., 13.9., 18.10., 15.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 295 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine pribl. 25 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 7 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1. dan: SLOVENIJA–BRATISLAVA–GRAD ČERVENY KAMEN večerja, nočitev Odhod bo v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom bomo potovali mimo Dunaja do Bratislave. Pot nas bo dalje vodila na ogled gradu Červeny Kamen, ki je eden najbolj obiskanih gradov na Slovaškem. Popoldan se bomo vrnili v Bratislavo in se sprehodili po starem mestnem jedru mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasita mestna hiša in Primatska palača iz 18. stoletja. Ustavili se bomo pred Mo¬zartovo palačo, kjer je kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo sedež Academie Istropolitane ter palačo Keglevič, kjer je bil pogosto v gosteh prav Beethoven. Pokukali bomo tudi v mogočno Katedralo sv. Martina in si med ogledi vzeli nekaj prostega časa. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja. Nočitev. 2. dan: BRATISLAVA–PEZINOK–NITRA–VLKOLINEC–LIPTOVSKI MIKULAŠ zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do vinogradniškega mesteca Pezinok, kjer si bomo ogledali izdelovanje znamenite habanske keramike (majolike). V okolici bomo obiskali vinsko klet ter poskusili njihova vina. Odpeljali se bomo do Nitre, nekoč središča velikega moravskega imperija. Ogledali si bomo Grajski grič, ki je nedvomno največja mestna znamenitost. Grad se omenja že v 11. stoletju. Nato se bomo podali v biser pod hribi, ki nas bo navdušil s svojo srednjeveško podobo mesto Banyska Bistrica, kjer bomo na ogledu znamenitosti začutili tudi mestni utrip. Na poti čez prelaz se bomo ustavili še v tipični kmečki vasici Vlkolinec, ki je pod zaščito Unesca. Zvečer bomo prispeli v Liptovski Mikulaš. Nastanitev v hotelu. Večerja bo tokrat v tipični krčmi z glasbo in s tipičnimi slovaškimi jedmi. Nočitev. 3. dan: LIPTOVSKI MIKULAŠ/NIZKE TATRE–TRENČIN–GRAD DEVIN–SLOVENIJA zajtrk Zadnji dan bomo začeli v Narodnem parku Nizke Tatre, kjer se bomo sprehodili in obiskali jamo (vstopnina z doplačilom). Pot nas bo vodila dalje v Trenčin, kjer izstopa grad, ki ga bomo obiskali, nato se bomo sprehodili po mestu, ki gosti največji slovaški filmski festival. Za konec si bomo na sotočju Morave in Donave ogledali še grad Devin. Vožnja z vmesnimi postanki nas bo skozi Avstrijo pripeljala v Slovenijo, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
345 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 35 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 75 €
tel: 02/228 25 20