Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Strasbourg z očarljivimi hišicami in Luksemburg, mesto velike trdnjave - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–STRASBOURG nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Salzburga, Münchna, Stuttgarta proti Strasbourgu. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v mesto, kjer imajo sedež pomembne institucije Evropske unije in Sveta Evrope. Panoramska vožnja mimo institucij. Nato pa si bomo ogledali staro mestno jedro, ki je veliko več kot samo okrogla lečasta stekelca. Gotski šilasti loki, predalčna gradnja in folklora, kislo zelje in rizling. Uživali bomo na sprehodu po idilični četrti LA PETITE FRANCE nekdanji obrtniški četrti. Toda že nekaj ulic proč bomo zašli med stavbe ob ulici Grand Rue do rotovža in v francosko zaznamovano 18. stoletje. Nikakor ne bomo izpustili znamenite Notre Dame katedrale, grajene iz rdečega peščenjaka. Po ogledu vožnja do hotela, nastanitev in nočitev. 2. dan: STRASBOURG–LUXEMBURG zajtrk, nočitev Po zajtrku se bomo z doplačilom popeljali z ladjo po mestnem kanalu. Po osvežitvi se bo naša vožnja že nadaljevala v smeri Luksemburga. Na poti se bomo ustavili v kraju Schengen, ki se nahaja blizu tromeje med Francijo, Nemčijo in Luksemburgom, obkrožajo pa ga vinogradi. Kraj je poznan predvsem zaradi Schengenskega sporazuma, ki je bil prav tam podpisan. Z doplačilom bomo obiskali tudi Schengenski muzej, kjer bomo spoznali podrobnosti tega sporazuma. Pred muzejem je trg s spomenikom, na katerem je 31 zvezd, ki simbolizirajo države v Schengenskem sporazumu in tiste, ki se še bodo pridružile. Zraven spomenika je del berlinskega zidu, ki simbolizira odprtje in odstranitev evropskih meja. Nedaleč proč stoji Schengenski grad, ki je bil prvič omenjen v 14. stoletju. Vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev. 3. dan: LUXEMBURG–NEMČIJA–AVSTRIJA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpravili v središče Luksemburga, kjer se nahaja SODIŠČE EU, ki je bilo ustanovljeno leta 1952 in je vrhovna sodniška oblast Evropske unije. Panoramska vožnja in že bo tu informativni ogled mestnih znamenitosti, ki je nastalo ob sotočju rek Petrusa in Alzeta okoli trdnjave, ki je ob katedrali in mostu Adolph glavna znamenitost. Sprehod mimo mestne hiše, palače vojvode Luksemburga. Glede na dogovor slovo in vožnja skozi Nemčijo, Avstrijo do Slovenije. Predviden prihod v nočnih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 235 €
razpis 2023
Odhodi:
13.10., 3.11., 24.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 235 €
pri udeležbi 32 oseb 255 € pri udeležbi 24 oseb 275 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: ob prijavi – enoposteljna soba 60 €; vstopnine po želji, vožnja z ladjo po kanalu približno 15 €/osebo Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20