Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Toskana in praznik belih tartufov -2 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, degustacija vina s prigrizkom, zunanje oglede po programu (San Miniato, Firence), vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
16.11., 23.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 219 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, vstopnine pribl. 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1. dan: SLOVENIJA–SAN MINIATO–TOSKANSKA POKRAJINA večerja, nočitev Zjutraj bomo mimo Benetk in Bologne pohiteli med griče Toskane, posejane s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovito dediščino, kamor se popotniški sladokusci nenehno vračajo. Slikoviti San Miniato, ki z opečnatim obrambnim stolpom Federica II. sameva vrh griča blizu Firenc, tri novembrske vikende gosti največji italijanski festival belih tartufov. Po uličicah in trgih se bomo sprehodili med bogato obloženimi stojnicami, poskusili vse, kar najboljšega ponuja jesenska Toskana, in zagotovo kupili še kaj za domov. Nato bomo prečkali reko Arno, in nadaljevali z vožnjo po lepi toskanski pokrajini. Ustavili se bomo na turistični kmetiji. Sledil bo ogled in degustacija vina z lokalnim prigrizkom. Še vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev. 2. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo do Firenc, rojstnega kraja renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki se je ob bankirskih poslih zelo dobro spoznala tudi na umetnost, za kar smo ji danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji ter nadaljevali pot do cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V popoldanskih urah se bomo poslovili od Firenc in se odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.
240 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 35 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 80 €
tel: 02/228 25 20