Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Večno mesto Rim – polno zgodovinskih znamenitosti in dobrega okusa - 4 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–RIM nočitev Še danes velja star pregovor, da »vse poti vodijo v Rim«. Tudi naša nas bo in v zgodnjih popoldanskih urah bomo že v znamenitih Kalistovih katakombah podzemnem svetu kristjanov. Po ogledu se bomo odpeljali do izjemne bazilike sv. Pavla izven obzidja, katere okras so medaljoni vseh vladajočih papežev. Vožnja do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu. Nočitev. 2. dan: RIM/VATIKAN zajtrk, nočitev Po zgodnjem zajtrku bomo hitro v papeški državici Vatikan. Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po želji se bomo povzpeli na kupolo, od koder se nam bo razprostrl izjemno lep razgled. Ogledali si bomo lahko neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami, tapiserijami ... Nekaj časa bo za osvežitev in sprehod do Angelskega gradu, potem pa bomo nadaljevali s potepom po bližnjih rimskih trgih. Občudovali bomo baročni trg Navona, najstarejši antični spomenik Pantheon, se ustavili ob izjemni cerkvi Il Gesu. Seveda se boste lahko odločili tudi za individualen sprehod ali pa se bomo morda z doplačilom v rimski kantini okrepčali z večerjo. Vrnitev do hotela. Nočitev. 3. dan: RIM zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mestnih znamenitosti. Ustavili se bomo v starem antičnem Rimu in si ogledali Kolosej, Konstantinov slavolok, grič Kapitol, Forum Romanum ... Sprehodili se bomo do znamenitih Ust resnice, mimo gledališča Marcello do Beneškega trga. Med ogledi bo čas za osvežitev ali pa morda ogled katerega od spomenikov. Popoldan se bomo še nekoliko potepali po mestu. Ogledali si bomo Fontano di Trevi, ki velja za najlepši rimski vodomet, in Španske stopnice. Vzeli si bomo čas za nakupovanje ali samo občudovanje lepih, elegantnih izložbenih oken. Z doplačilom pa bomo znova obiskali eno izmed tipičnih restavracij, kjer nam bodo kot pravim Rimljanom postregli večerjo. Zvečer se bomo vrnili v hotel. Nočitev. 4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku si bomo ta dan vzeli čas za obisk rimske tržnice z bogato ponudbo živil in cvetja. Nikakor ne bomo izpustili priložnosti za tipično brusketo in skodelico kapučina. Po ogledu pa bo pred nami samo še vožnja proti domu. Naš Rim je Slovenija in vse poti vodijo tudi domov. Predvidoma v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 3 x nočitev z zajtrkom, metro, brusketo in kapučino, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 285 €
razpis 2023
Odhodi:
11.5., 29.6., 21.9., 2.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 285 €
pri udeležbi 32 oseb 305 € pri udeležbi 24 oseb 325 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €, vstopnine pribl. 15 –35€ € po znamenitosti, doplačilo po želji ob rezervaciji aranžmaja: 1 x večerja 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina (12€ - 18€) Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20