Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 1 x nastanitev dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x domač prigrizek lokalnih dobrot, 1 x večerja na kmečkem turizmu, 1 x zgodnjo večerjo pri povratku, 1 x pokušino žganja z mini prigrizkom, vstopnino za ogled 2 vil arhitekta Paladija, vstopnino v palačo del Bo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, vstopnine Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo € v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Odhodi:
18.3.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 305 €
pri udeležbi 32 oseb 320 € pri udeležbi 24 oseb 335 €
nazaj
NEPOZABNA SEVERNA ITALIJA „DRUGAČE“ -2 dni
Program potovanja: 1. dan: Slovenija–Vila Foscari–Padova–Vicenza večerja,nočitev V jutranjih urah se bomo odpravili v smeri Trsta in Benetk. Ob reki Brenta v bližini kraja Malcontenta se bomo najprej ustavili pri enkratni mojstrovini arhitekta Paladia znameniti Vili Foscari (UNESCO), ki jo obdaja zanimiv park. Ogled notranjosti nam bo predstavil številne freske in pričaral življenje bogatašev 16. stoletja. Na poti v Padovo se bomo ustavili na eni izmed domačij in poskusili prigrizek iz lokalnih dobrot. Padova je bila eno izmed najpomembnejših evropskih univerzitetnih središč v srednjem veku. Najprej se bomo zapeljali do mestnega obzidja, ki sodi med najbolje ohranjena v Italiji. Mesto se ponaša z ovalnim mestnim trgom, ki ga obkroža 78 kipov italijanskih veljakov, znamenito baziliko Antona Padovanskega, pred katero stoji Donatellov kip Gattamelata, ter lepo ohranjenim starim mestnim jedrom, ki ga zaznamujejo številne arkade in lepe palače. Seveda ne pozabimo na palačo Del Bo, ki je že od leta 1493 naprej sedež univerze. Zanimiv bo ogled velike dvorane, sobe medicine, Gallilejeve predavalnice in anatomskega teatra. Dan bomo zaključili z obiskom mesta Vicenza, kjer bodo dela Paladija še dodatno prispevala k že tako bogatem dnevu kulturnih dobrot. Po krajšem počitku se bomo odpravili na odlično večerjo na kmečkem turizmu in preverili, ali kulinarična ponudba dosega veličino kulturne. Vožnja do hotela. Nočitev. 2. dan: Marostica–Bassano del Grappa–Vila Barbaro–Slovenija zajtrk Po zajtrku bomo potepanje nadaljevali do mesta Marostica, kjer nas bo na osrednjem trgu presenetila velika šahovnica. Izvedeli bomo, zakaj je tam in kako so v mestu leta 1454 rešili ljubezensko zagato. Ustavili se bomo še v mestecu Bassano del Grappa, kjer se bomo sprehodili čez sloviti leseni most, ki je nastal po Paladijevem modelu. Mesto slovi tudi po proizvodnji žganja, ki ga bomo poskusili ter se zraven malenkost okrepčali z mini prigrizkom. Nadaljevali bomo do kraja Maser, kjer stoji ob vznožju hribov nova arhitektova mojstrovina Vila Barbaro (UNESCO), ki sodi v čas, ko je mojster deloval v Benetkah in je naredil vilo eni najpomembnejših beneških plemiških družin, zelo vplivni na političnem in v družabnem življenju. Notranjost nas bo zagotovo prevzela. Za konec potovanja pa se bomo prepustili zaključni zgodnji večerji, kulinaričnemu doživetju in se pustili presenetiti. Vožnja domov ne bo predolga, nekje v nočnih urah bomo že doma.
cena od 305 €
zimska potovanja
tel: 02/228 25 20