Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: : ob prijavi – enoposteljna soba 50 €; vstopnine po želji, vožnja z ladjo po kanalu približno 15 €/osebo Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo € v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Odhodi:
10.3.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 235 €
pri udeležbi 32 oseb 255 € pri udeležbi 24 oseb 275 €
nazaj
Strasbourg z očarljivimi hišicami in Luxemburg, mesto velike trdnjave -3 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – STRASBOURG nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Salzburga, Münchna, Stuttgarta proti Strasbourgu. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v mesto, kjer imajo sedež pomembne institucije Evropske unije in Sveta Evrope. Sledi panoramska vožnja mimo institucij. Nato pa si že ogledamo staro mestno jedro, ki je veliko več, kot samo okrogla lečasta stekelca in gotski šilasti loki, predalčna gradnja in folklora, kislo zelje in rizling. Uživali bomo na sprehodu po idilični četrti LA PETITE FRANCE nekdanja obrtniška četrt. Toda že nekaj ulic proč zaidemo med stavbami ob ulici Grand Rue do ROTOVŽA in v francosko zaznamovano 18.stoletje. Nikakor ne bomo izpustili znamenite Notre Dam katedrale, grajene iz rdečega peščenjaka. Po ogledu vožnja do hotela, nastanitev in nočitev. 2.dan: STRASBOURG – LUXEMBURG zajtrk, nočitev Po zajtrku se z doplačilom popeljemo z ladjo po mestnem kanalu. Po osvežitvi se vožnja že nadaljuje v smeri Luxemburga. Na poti se ustavimo v kraju Schengen, ki se nahaja blizu tromeje med Francijo, Nemčijo in Luksemburgom, obkrožajo pa ga vinogradi. Kraj je poznan predvsem zaradi Schengenskega sporazuma, ki je bil prav tam podpisan. Z doplačilom obiščemo lahko tudi Schengenski muzej, kjer spoznamo podrobnosti tega sporazuma. Pred muzejem najdemo trg s spomenikom na katerem je 31 zvezd, ki simbolizirajo države v Schengenskem sporazumu in tiste, ki se še bodo pridružile. Zraven spomenika je del berlinskega zidu, ki simbolizira odprtje in odstranitev evropskih meja. Nedaleč proč pa lahko opazimo še Schengenski grad, ki je bil prvič omenjen v 14. Stoletju. Vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev. 3.dan: LUXEMBURG – NEMČIJA – AVSTRIJA – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku smo že v središču Luxemburga, kjer se nahaja SODIŠČE EU, ki je bilo ustanovljeno leta 1952 in je vrhovna sodniška oblast Evropske unije. Panoramska vožnja in že sledi informativni ogled mestnih znamenitosti, ki je nastalo ob sotočju rek Petrusa in Alzeta okoli trdnjave, ki je zraven katedrale in mosta Adolph glavna znamenitost. Sprehod mimo mestne hiše, palače vojvode Luksemburga. Glede na dogovor slovo in vožnja čez Nemčijo, Avstrijo do Slovenije. Predviden prihod v nočnih urah.
cena od 235 €
zimska potovanja
tel: 02/228 25 20