Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
budimpešta - 4 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – SZENTENDRE - BUDIMPEŠTA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Vožnja s turističnim avtobusom v smeri Blatnega jezera vse do mesteca Szentendre, ki so ga v begu pred Turki poselili Srbi, Grki in Dalmatinci. Specifična arhitektura mesta še vedno navdihuje številne umetnike, očarani pa bomo zagotovo tudi mi, ko bomo obiskali muzej Marcipana. Sledi čas za osvežitev ter nadaljevanje vožnje do Budimpešte prestolnice Madžarske. Nastanitev v predvidenem hotelu. Še pred večerjo se boste lahko sprehodili po ulicah mesta. Večerja, nočitev. 2.dan: GÖDÖLLO – EGGER zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se odpeljemo do bližnjega dvorca Gödöllo. Ena najpomembnejših madžarskih palač–dvorec Kiraly, imenovan tudi dvorec cesarice Sissi, saj ji je nekaj časa služila kot počitniška rezidenca. Dvorec Kiraly je služil kot dom tudi številnim ogrskim in avstrijskim glavam. Po ogledu nadaljujemo do mesta Egger. Sprehod skozi središče in že se počasi nadaljuje potovanje do bližnjih vinorodnih pobočij, ki jih danes poznamo pod imenom »vinogradi lepih deklet«. V eni izmed klet degustacija. V popoldanskih urah se vrnemo do Budimpešte. Prosti čas, ki ga lahko izkoristimo, da se posladkamo v eni izmed slaščičarn. Večerja, nočitev. 3.dan: BUDIMPEŠTA zajtrk, silvestrska večerja, nočitev Po zajtrku pa že raziskujemo slavno mesto. Ogledamo si baziliko Sv. Štefana, ki nas navduši s svojo velikostjo. Nato bomo spoznali eno najbolj živahnih ulic v mestu, Vaci Ut. Podali se bomo na Grajski grič in si ogledali Kraljevo palačo in Matjaževo cerkev, pri Ribiški trdnjavi pa se bomo spomnili časov, ko je prvih sedem plemen poselilo območje ob Donavi. Nadaljujemo do Trga Herojev, ki je osrednji madžarski zgodovinski spomenik. Še panoramski pogled s Citadele, nato vožnja do hotela. Priprava na najdaljšo noč. Silvestrska večerja in zabava pozno v noč. SREČNO 2024. Nočitev v hotel. 4. dan: BUDIMPEŠTA – TIHANY – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku slovo od madžarske prestolnice in vožnja na severno stran Blatnega jezera, do »bisera madžarskega morja«, polotoka Tihany, kjer je idilična vasica, ki ne ponuja le odličnega golaža, ampak tudi čudovite keramične in pletene izdelke. Čas za sprehod. In že smo pri gostišču, da se okrepčamo z madžarskim golažem. Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji. Predviden prihod domov v zgodnjih večernih urah.
Rezervirajte zdaj! Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v predvidenem hotelu ****GRAND HOTEL HUNGARIA, 2x polpenzion, 1x nočitev z zajtrkom, 1x silvestrska večerja ob glasbi, 1x madžarski golaž, vstopnina muzej Marcipana, palača Gödollo, 1x degustacija vina, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
cena od 495 €
Odhod:
29.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 495 €
pri udeležbi 30 oseb 515 € pri udeležbi 20 oseb 535 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €; vstopnine po želji Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno – mestna pristojbina 9 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
silvestrski utrip
tel: 02/228 25 20