Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
ČEŠKA IN SKOK V NOVO LETO - 4 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA – ČEŠKI KRUMLOV – TABOR večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v Avstrijo in naprej v smeri Linza do Češke. Ustavili se bomo v mestecu Češki Krumlov, ki je majhno mestece ob Vltavi in je prava paša za oči. Ozke uličice, glavni trg ter grad, kateri se dviga na mestom , daje občutek kot da se vse odvija v pravljici. Sledi sprehod in čas za osvežitev. V popoldanskih urah nadaljujemo do mesta Tabor. Vožnja do hotela, nastanitev. Čas za sprehod. Večerja, nočitev. 2.dan: PRAGA zajtrk Po zajtrku vožnja do Prage in po prihodu se bomo polni pričakovanj sprehodili po romantičnem Starem mestu ter pred mestno hišo počakali, da nam Astronomska ura 'odigra' sprehod apostolov na Staromestnem trgu sta še Tyinska in cerkev sv. Mikulaša. Mimo Tylovega gledališča in Karlove univerze nas bo pot peljala do Vaclovega trga, kjer mogočni kip sv. Vacla čuva Narodni muzej. Všeč nam bo tudi Karlov most, po katerem bomo mimo uličnih umetnikov preskočili Vltavo do baročnega bisera Malá Strana. Popoldanske in zgodnje večerne ure pa bomo preživeli na praških ulicah, se po želji okrepčali v eni izmed bližnjih pivnic in tako doživeli utrip prestolnice Češke. Ob dogovorjeni uri se vračamo do hotela. Nočitev. 3. dan: ČEŠKE BUDEJOVICE zajtrk, večerja Po zajtrku se odpeljemo do gradu Hluboka. Že kmalu bomo strmeli v eno najlepših in najbolj pravljičnih zgradb na svetu. Drugi najbolj obiskan češki grad, pripoveduje svojo belo marmornato pravljico z gotsko ošiljenimi okni in legokockastimi stolpiči. Na skalah zgrajena utrdba je nemalokrat primerjana z angleškim windsorskim gradom. Ne brez razloga. Graščina, ki je nastala v 13. stoletju, je bila šest stoletij kasneje prezidana z angleškim pridihom, kar jim je odlično uspelo. Čas za zunanji ogled in sprehod po vrtovih. Nadaljujemo do središča mesta Češke Budejovice, ki s svojim trgom pritegne pozornost številnih obiskovalcev. Mesto je znano tudi po pivu Budvar. Priložnost za pokušino in sproščen sprehod. Popoldanske ure izkoristimo za individualne aktivnosti in pripravo na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje z vključeno večerjo in prijetnim druženjem ob glasbi. SREČNO 2024. Nočitev. 4. dan: TREBON – LINZ – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku vožnja do Trebona. To je slikovito obzidano mesto, ki ohranja veliko renesančnega šarma. Ima čudovit glavni trg za pešce, deli njegovega obzidja še vedno obstajajo. Prijeten bo sprehod med palačami, mimo gradu Trebon, bližnjega Avguštinskega samostana in znamenite grobnice - mavzolej družine Schwarzneberg. Čas za osvežitev ter nadaljevanje vožnje do mesta Linz. Kratek sprehod skozi središče, v bližnji kavarni pa se lahko posladkamo in popijemo skodelico kave. In že nadaljujemo s potovanjem proti Sloveniji, da do večera prispemo do doma.
Rezervirajte zdaj! Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v predvidenem hotelu LH HOTEL DVORAK TABOR****, 1x polpenzion, 2x nočitev z zajtrkom, 1x silvestrska večerja z glasbo, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
cena od 459 €
Odhod:
29.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 459 €
pri udeležbi 30 oseb 479 € pri udeležbi 20 oseb 499 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €; vstopnine po želji, kosilo v pivnici ob prijavi: 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno – mestna pristojbina 12 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
silvestrski utrip
tel: 02/228 25 20