Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
KULINARIČNA VOJVODINA S SILVESTRSKIM POLJUBOM - 3 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – OSIJEK - SREMSKI KARLOVCI – NOVI SAD Odhod v jutranjih urah. Vožnja s turističnim avtobusom v smeri Hrvaške do mesta Osijek, ki je kulturno in industrijsko središče Slavonije in Baranje. Sprehodili se bomo po mestu, pravzaprav starem mestnem jedru. Nekoč razdvojeno sedaj povezano med seboj Gornji grad, Tvrđa in Spodnji Grad. Po ogledu še čas za osvežitev in že nadaljujemo v smeri Srbije. Vožnja v Sremske Karlovce in sprehod po mestnem jedru, ki krasijo ogromne baročne palače, nastale po zaslugi odličnega trgovanja z vinom. Pri domačinu prisluhnemo zanimivi zgodbi predstavitvi. Seveda sledi pokušina medu in domačih vin, ob tem pa se okrepčamo prigrizkom. Vožnja do Novega Sada, namestitev v hotelu. Večer lahko preživimo individualno ali pa se odločimo za doplačilo in v družbi povečerjamo v tipičnem salašu. Nočitev. 2.dan: NOVI SAD Po zajtrku, kavici se v družbi lokalnega vodnika sprehodimo mimo glavnih znamenitosti mesta: Trg svobode, katedrale, Mestne hiše, Zmaj Jovinove ulice, Dunavske ulice z zanimivimi zgradbami iz 19.st., Saborne cerkve…. Nikakor ne izpustimo slavne Petrovaradinske trdnjave, ki jo imenujejo tudi Gibraltar na Donavi. Trdnjava je tipičen primer vojne arhitekture 18. stol. Od tu se nam bo odprl pogled na mesto Novi Sad, reko Donavo in ravninsko Vojvodino. Velika zanimivost trdnjave so podzemne galerije, ki se raztezajo v dolžini preko 16 km. (vstopnina doplačilo). Po ogledu bo dovolj prostega časa za doživljanje mestnega utripa in tudi, da se pripravimo na najdaljšo noč v letu. Vključena silvestrska večerja in zabava v lokalnem utripu. SREČNO 2024. 3.dan: NOVI SAD – FRUŠKA GORA - SLOVENIJA Po poznem zajtrku nadaljujemo na Fruško goro. Ustavimo se pri samostanu Krušedol, ki je zapuščina srednjeveške dinastije Branković in v samostanski zakladnici hrani mnoge pomembne ikone ter druge dragocene predmete. V opoldanskih urah prihod v vinsko hišo Kovačević, kjer nam predstavijo svojo dejavnost in hkrati degustiramo vino s prigrizkom. Prijetno razpoloženi se vračamo v smeri Hrvaške, Slovenije. Predviden prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v predvidenem hotelu***, 2 x nočitev z zajtrkom, 1x silvestrska večerja ob druženju in glasbi, 1 x ogled kleti Živanović z degustacijo vina in medu ter prigrizkom, 1x ogled vinarija z degustacijo in prigrizkom, lokalno vodenje, zunanji ogledi po programu (Osijek, Novi Sad), vodenje in organizacija potovanja.
cena od 395 €
Odhod:
30.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto
Cena: pri udeležbi 40 oseb 395 €
pri udeležbi 30 oseb 415 € pri udeležbi 20 oseb 435 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine po želji, večerja na Salašu 30€ Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno – mestna pristojbina 9 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
silvestrski utrip
tel: 02/228 25 20