Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Advent v mestih ob Donavi - 2 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – BRATISLAVA – MADŽARSKA večerja, nočitev V jutranjih urah se odpravimo iz Slovenije čez Šentilj na avstrijsko Štajersko in vožnjo nadaljujemo v smeri Slovaške. Prihod v Bratislavo in vožnja do Bratislavskega gradu, s katerega je lep pogled na mesto ob Donavi. Sledi sprehod po starem delu mesta mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasi mestna hiša in Primatska palača iz 18. stoletja. Ustavili se bomo pred palačo Palffy, kjer je slavni skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov. Videli bomo sedež Academie Istropolitane, kjer je danes Narodna univerzitetna knjižnica ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogosto v gosteh Beethoven. Pokukali bomo tudi v mogočno katedralo Sv. Martina. Prosti čas za sprehod po tradicionalnem božičnem sejmu. Vožnja v smeri Madžarske, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev v hotelu. 2. dan: BUDIMPEŠTA - SLOVENIJA zajtrk Ko se okrepčamo z zajtrkom, že nadaljujemo potovanje do Budimpešte. Sledi ogled s panoramsko vožnjo mimo stadiona Nep, Trga junakov, Štefanove bazilike in Matijeve cerkve, gradu in Ribiške utrdbe ter drugih znamenitosti. Popoldne bomo namenili vrvežu na ulici Vaci (decembra tudi predbožičnim tržnicam na trgu Vörösmarty in pred Štefanovo baziliko), pomalicali pravi golaž ali pa kurtoskalacs votlo mlečno pecivo s posipom po izbiri, pečeno nad odprtim ognjem. Sledi še panorama s Citadelle in že nadaljujemo s potovanjem proti domu, s predvidenim prihodom v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, , zunanji ogledi po programu (Budimpešta, Bratislava), vodenje in organizacija potovanja.
cena od 149 €
večdnevna adventna potovanja
Odhodi:
2.12., 16.12., 26.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 149 €
pri udeležbi 30 oseb 169 € pri udeležbi 20 oseb 199 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, vstopnine po programu približno 15 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 4 €, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
tel: 02/228 25 20