Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Nürnberg in Regensburg – najlepši bavarski praznični sejem - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–NÜRNBERG nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Avstrijo proti prijetnemu mestu Nürnberg. Po prihodu si bomo ogledali mestno jedro, ki se deli na Lorenzov in Sebaldov del. Na vrhu pečine stoji grad iz 11. stoletja. Kralji in cesarji so imeli tu svoj sedež dolgih 500 let. Trg pod gradom se ponaša s hišami iz časa srednjega veka. Po ogledu bo dovolj časa, da se boste lahko še individualno potepali po slikovitih ulicah. V času prazničnih decembrskih dni boste med drugim lahko obiskali enega najlepših božičnih sejmov, Christkindlmarkt. Čas, da se okrepčamo z lokalnimi dobrotami in že nadaljujemo do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu in nočitev. 2. dan: REGENSBURG-SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali proti prijetnemu mestu Regensburg. Malo pred mestom si bomo na bregu reke Donave ogledali veličasten tempelj Walhalla, ki ga je na pobudo bavarskega kralja Ludvika I. postavil Leo von Klenze. Tempelj je posvečen največjim osebnostim nemške preteklosti. Po ogledu nadaljujemo v središče Regensburga, ki je eno najstarejših nemških mest. Po prihodu se bomo sprehodili čez sloviti Kamniti most, ki s svojo dolžino 320 m velja za mojstrovino srednjeveških arhitektov in gradbenikov. Slikovito jedro je bogato s stolnico, palačami in trgi. Sledi čas za osvežitev in sprehod med prazničnimi stojnicami. Nato pa vožnja proti domu.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu (Nürnberg, Regensburg), vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 139 €
večdnevna adventna potovanja
Odhodi:
2.12., 9.12., 16.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 139 €
pri udeležbi 30 oseb 154 € pri udeležbi 20 oseb 169 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, vstopnine po program približno 15 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 4€, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
tel: 02/228 25 20