Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
BOLZANO, TRENTO - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA – BOLZANO večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom proti Avstriji, mimo Beljaka in Lienza do Bolzana. Mesto je svoj čas pripadalo tridentinskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si ogledamo zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Možen ogled arheološkega muzeja, ki ima izredno zbirko, kronološko urejeno, od paleolitika do Karolingov, in v katerem je zagotovo najbolj obiskan znameniti Ötzi dobro ohranjena človeška mumija iz približno 34. stoletja pr. n. št. Našli so jo v ledeniku v Italiji (Ötztalske Alpe) leta 1991. Dovolj časa bo za okrepčilo, osvežitev in prijeten sprehod. (*V prazničnem času popoldanske ure preživimo v doživljanju prazničnega časa: na sprehodu med božičnimi stojnicami in s toplim čajem ali čokolado v roki …) Ob dogovorjeni uri vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 2. dan: TRENTO – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo proti v Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu sledi ogled mestnega jedra, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neputnovo fontano Po ogledu še čas za individualno osvežitev. (*V prazničnem času bo tudi tukaj priložnost za potep med pisanimi stojnicami …). V popoldanskih urah pa se vožnja že nadaljuje proti domu, s predvidenim prihodom v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Bolzano, Trento), vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 179 €
večdnevna adventna potovanja
Odhodi:
25.11., 9.12., 22.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 179 €
pri udeležbi 30 oseb 204 € pri udeležbi 20 oseb 229 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, morebitne vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 4 €, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
tel: 02/228 25 20