Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Krakov in bisera Moravske - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA – KRAKOV nočitev Odhod v nočnih/zgodnjih jutranjih urah. V opoldanskih urah nas bo na obzorju pozdravil Krakov. Začeli bomo na griču Wawel, kjer se bohotijo katedrala, kraljeva palača in zmaj tu bomo najbolje spoznali mogočno zgodovino poljskega naroda. Popoldne se bomo spustili v mesto, kjer so ob Poti kraljevih družin nanizani Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti in Rynekov trg s pokrito tržnico Sukenice, ki nas bo zvabila med bogate stojnice. Trg krasi še Marijina cerkev z največjim gotskim lesenim oltarjem v srednji Evropi, z njenega zvonika pa na polno uro odzvanja pesem hejnal (trobenta), ki je nekdaj naznanjala tatarsko nevarnost. Boemskemu utripu mesta bomo prisluhnili še po lastnem okusu. Sledi potep po tradicionalnem prazničnem sejmu, kjer se lahko okrepčamo s številnimi dobrotami. Nočitev v hotelu. 2. dan: OLOMOUC–BRNO zajtrk, nočitev Po zajtrku in kratki vožnji nas bo na severu Češke pozdravila Moravska, kjer se bohoti zgodovinski biser Olomouc. Danes velja za eno od najlepših mest v državi, nekoč pa je bilo središče Velike Moravske. Sprehodili se bomo do mestne hiše, filharmonije, cerkve sv. Vaclava in baročnih vodnjakov, najbolj pozorni pa bomo na astronomsko uro v 15. stoletju so jo okrasili s svetniki in angeli, komunisti pa so jih nadomestili s figurami znanstvenikov, športnikov in pridnih delavcev. Po kosilu v lastni režiji in kratkih nakupih (imajo odlično čokolado!), se sprehajamo še med prazničnimi stojnicami, a ob dogovorjeni uri bomo nadaljevali proti Brnu, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev. 2. dan: BRNO–SLOVENIJA zajtrk Moravski okusi nas bodo spremljali tudi med zajtrkom, njihovo prestolnico pa si bomo ogledali med sprehodom po mestu, ki navdušuje z moderno arhitekturo in impozantnim starim jedrom z železnim repertoarjem: katedrala, kapucinski samostan, mestna hiša … Še malo vsak po svoje, nato pa povratek po Avstriji domov, kamor bomo prispeli zvečer.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu (Krakov, Olomouc, Brno), vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 195 €
večdnevna adventna potovanja
Odhodi:
24.11., 8.12., 21.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 195 €
pri udeležbi 30 oseb 215 € pri udeležbi 20 oseb 235 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine po programu približno 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 4 €, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
tel: 02/228 25 20