Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
PRAZNIČNI DNEVI V NITRI IN BRATISLAVI - 2 dni
Program potovanja: 1.dan; SLOVENIJA – NITRA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom preko Avstrije na Slovaško. Ustavimo se v mestecu Modra, kjer si ogledamo izdelovanje zanimive Habanske keramike (majolike). V osrčju malih Karpatov, ki so vinorodno področje obiščemo tudi eno izmed vinskih kleti. Degustacija vin s prigrizkom. Nadaljujemo do Nitre, nekoč središče veliko moravskega imperija. Sledi ogled mesta Grajski grič je nedvomno največja mestna znamenitost. Grad se omenja že v 11. stol. V popoldanskih urah pa bomo začutili praznični utrip. Nitra nas očara s svojo zanimivo dekoracijo in prazničnim trgom. Čas za osvežitev. V večernih urah pa samo še do hotela, večerja, nočitev. 2.dan: BRATISLAVA – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nadaljujemo v Bratislavo. Slovaška prestolnica preseneča s kontrastom med sodobnimi predmestji in ne velikim srednjeveškim jedrom pod mogočnim gradom. Na njem bomo zaključili panoramsko vožnjo po mestu, si privoščili čudovit razgled in se spustili v staro jedro. Ogledali si bomo katedralo sv. Martina, kjer so okronali Marijo Terezijo in madžarske kralje. Prisluhnili bomo spominom Mozartove palače, kjer je čudežni deček odigral enega prvih koncertov in palače Keglević, kamor je rad zahajal Beethoven. Duhoviti bronasti ulični kipi nas bodo spremljali do stare mestne hiše, Primatske palače in Academie Istropolitane, v kateri je danes narodna univerzitetna knjižnica. Pot bomo nadaljevali do Mihaelovega stolpa in Glavnega trga. Tu najbolj diši iz adventnih stojnic posejanih tudi po okoliških trgih. Poskusili bomo kaj domačega, na primer krompirjeve palačinke, jabolčno pito in palačinke z gosjimi jetrci, makom ali orehi. Zalili jim bomo s kuhančkom, punčem ali medico, pivoljubci nam morda pobegnejo v katero od mestnih pivnic, po slovaško razposajeni pa se bomo do večera vrnili domov.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu *** 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Nitra, Bratislava), ogled habanske keramike, degustacija s prigrizkom, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 160 €
večdnevna adventna potovanja
Odhodi:
25.11., 9.12., 16.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 160 €
pri udeležbi 30 oseb 175 € pri udeležbi 20 oseb 190 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, vstopnine po program približno 15 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 3€, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
tel: 02/228 25 20