Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tirolska v adventu - 2 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – INNSBRUCK večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez mejni prehod in v smeri Salzburga proti deželnemu mestu Tirolske Innsbrucku, ki leži ob zeleni reki Inn. Sprehod po mestnem jedru in ogled znamenitosti: slavolok, ki ga je dala postaviti cesarica Marija Terezija l. 1765 ob poroki svojega sina Ludvika s Španko Marijo Ludoviko, sprehod nadaljujemo v smeri visokih gora Nordkette mimo cerkve Servitenkirche s samostanom, mimo Stare deželne hiše zgrajena v letih 1724-1730 in je bila najbolj razkošna, baročna zgradba v mestu. Na vzhodni strani pa so kasneje prizidali Novo deželno hišo. Nadaljujemo mimo stebra Sv. Ane, kjer je bila nekoč tržnica in že smo na začetku starega mesta Altstadt. Ponaša se z veliko lepimi baročnimi in renesančnimi, meščanskimi hišami. Ponos je tudi 56 m visoki Mestni stolp, simbol pa predstavlja zlata strešica, ki so ga v poznogotskem stilu zgradili v letih 1494-1496. Ustavimo se še pri gostilni iz 16.st Zlati orel, pri najstarejši hiši Ottoburg, pri stolnici Sv. Jakob. Sledi postanek pri dvorcu Hofburg, ki predstavlja vso slavo, bogastvo in blišč Tirolske pod vladavino Habsburžanov. Po ogledih pa se prepustimo prazničnemu vzdušju. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 2.dan: AMBRAS – WATTENS – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se za kratek čas ustavimo ob gradu Ambras. Renesančni grad je bil rezidenca nadvojvode Ferdinanda II. In hkrati center kulturnega dogajanja. Grad obkroža lep park s slapom in ribnikom. Z doplačilom ogled zbirk. Vožnja se nadaljuje do vasice Wattens, kjer si z doplačilom ogledamo še zanimiv muzej kristalov svet kristalov Swarovski. Po ogledu se naša vožnja nadaljuje proti deželni pokrajini Salzburški in z vmesnimi krajšimi postanki proti domu. Predviden prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Innsbruck), vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 179 €
večdnevna adventna potovanja
Odhodi:
2.12., 9.12., 16.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 179 €
pri udeležbi 30 oseb 199 € pri udeležbi 20 oseb 219 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, vstopnine približno 10€ - 30€, muzej Swarovski ob prijavi – 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 4€, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
tel: 02/228 25 20