Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
VIKEND V BANJA LUKI - 2 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – DELIBAŠINO SELO – BANJA LUKA nočitev Odhod v jutranjih urah in vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri mimo Zagreba in čez mejni prehod Bosanska Gradiška, kjer v mestu že naredimo prvi postanek za jutranjo kavico in obisk živahne tržnice. Z vožnjo nadaljujemo proti mestu Banja Luka. Sledi postanek v Delibašinem selu, kjer si pogledamo zanimiv samostan trapistov Marija Zvijezda. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banja Luke, še danes pa po svoji tradicionalni recepturi proizvajajo sir trapist, pa tudi odlično vino. Po prihodu v mesto ob reki Vrbas sledi nastanitev v predvidenem hotelu. Popoldanske urice pa preživimo sproščeno s sprehodom po mestnih trgih … Večer pa lahko z doplačilom preživimo v lokalni restavraciji, kjer bodo poskrbeli za dobro večerjo in zabavo. Nočitev. 2.dan: BANJA LUKA – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku in jutranji kavici si v spremstvu lokalnega vodnika ogledamo znamenitosti: Trdnjavo Kastel-»turško utrdbo«, obnovljeno džamijo Ferhadijo, ki jo povezujemo z mnogimi zanimivimi legendami. Obiskali bomo tudi mogočno novo pravoslavno cerkev, na sprehodu po mestni promenadi pa bomo začutili živahen utrip mesta ter arhitekturno skladnost avstro-ogrskega obdobja ter obdobja, ko je mesto bilo prestolnica Vrbaške Banovine. Čas za osvežitev oziroma še zadnjo porcijo dobrih banjaluškh čevapčičev. Slovo in vožnja v smeri Hrvaške, Slovenije, da v večernih urah prispemo do doma.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***/****, 1 x nočitev z zajtrkom, predviden ogled samostana trapistov, lokalno vodenje, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 130 €
večdnevna adventna potovanja
Odhodi:
18.11., 2.12., 16.12., 26.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto
Cena: pri udeležbi 40 oseb 130 €
pri udeležbi 30 oseb 145 € pri udeležbi 20 oseb 160 €
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €, vstopnine po želji, ob prijavi večerja z zabavo v tradicionalni restavraciji 30 € po osebi Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina 3€, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
tel: 02/228 25 20