Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Rezervirajte zdaj! Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vstopna taksa in vožnja z ladjo, vodenje in organizacijo izleta.
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine po želji Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno-mestna pristojbina Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo € v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Odhodi:
17.2.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 149 €
pri udeležbi 32 oseb 159 € pri udeležbi 24 oseb 169 €
nazaj
VERONA IN BENETKE v plašču karnevala -2 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – VERONA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali mimo Fernetičev in nato v smeri Benetk do Verone. Mesto, ki se razteza na bregovih reke Adiže, je polno renesančnih palač in srednjeveških meščanskih hiš. Z vsakega zornega kota daje vtis romantičnega mesta. Okoliški griči pa so odeti v vinsko trto. Živahnost nakupovalnih ulic nas prevzame že ob prvem pogledu. Ogledali si bomo mesto, kjer je še danes moč čutiti opojno preteklost. Vsakogar presenetijo zanimive romanske zgradbe. Sprehodili se bomo mimo mogočne arene, trga Erbe, kjer se je nekoč razprostiral rimski forum, in spoznali življenje domačinov. Občudovali bomo Julijin balkon in tako spoznali še romantično plat mesta. Lahko pa si boste ogledali tudi zanimiv Castelvecchio, trdnjavo, ki je bila nekoč sedež Scaligerijev, zdaj pa je v njej muzej Civico d’Arte. Vsekakor pa bomo priča zanimivi karnevalski povorki, ki se vije po mestnih ulicah v popoldanskih urah. Več kot 470 let Verona, enkrat na leto zaživi v karnevalski preobleki. V opomin na hude čase, številne epidemije, lakoto… mesto zaživi v barvah, v maskah. Kar 6 km dolga povorka očara številne obiskovalce. V večernih urah vožnja do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 2.dan: BENETKE – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo do Benetk mesta na vodi. Z ladjico se bomo popeljali do srca Benetk, Markovega trga. Ogledali si bomo: baziliko sv. Marka, Doževo palačo, Most vzdihljajev, stolp z uro, zvonik... Sprehodili se bomo do bližnjega mostu Rialto in se nato predali beneškemu vrvežu. Ulice so živahne, saj marsikdo hiti po nakupih. V času karnevalskega vzdušja, pa bomo lahko občudovali tudi tradicionalne beneške maske. Ob dogovorjeni uri se bomo znova zbrali in odpeljali z ladjico do parkirišča, kjer nas bo že čakal avtobus. Nato se bomo odpravili v smeri Slovenije. Na poti še krajši postanki za osvežitev. Domov se bomo vrnili v večernih urah.
cena od 149 €
zimska potovanja
tel: 02/228 25 20