Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov***, 8 x polpenzion in 2 x nočitev z zajtrkom, oglede po programu (parfumerija Fragonard, Barcelona, Madrid, Toledo, Cordoba, Sevilla, Gibraltar, Malaga, Valencia, Figueras), izlet v Gibraltar, vodenje in organizacijo potovanja.
aktivne počitnice
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačilo za enoposteljno sobo: 330 € Vstopnine: niso vključene in se plačuje sproti ob ogledih (po želji) Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo € v zadnji vrsti: -10 € na osebo Cenejše počitnice: 180 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1.
Odhodi:
11.5., 22.6., 21.9.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 1.240 €
pri udeležbi 32 oseb 1.290 € pri udeležbi 24 oseb 1.340 €
nazaj
Vroči ritmi Andaluzije in sončna obala »Costa del Sol« - 11 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA –FRANCIJA/Azurna obala Po udobni avtobusni vožnji skozi Italijo se bomo v provansalski vasici Eze ustavili v parfumeriji Fragonard in s panoramsko vožnjo nadaljevali pot v naš prvi hotel. Nočitev. 2. dan: BARCELONA Rogljičke bomo drobili po Provansi in francoskem jugozahodu vse do Barcelone, kjer nas pred večerjo čaka panoramski ogled Gaudijeve mojstrovine Sagrada Familia, slikovitih pročelij, Montjuica in Španskega trga ter sprehod po živahni Rambli. Večerja in nočitev. 3. dan: MADRID Po katalonskem zajtrku bomo pohiteli v Madrid. Čeprav je sodobna prestolnica, njegovo staro jedro s številnimi cerkvami in razkošnimi palačami še vedno očara – po želji bomo raziskali tudi bogati muzej Prado. Večerja in nočitev. 4. dan: TOLEDO–CORDOBA Španski zajtrk v znamenju paradižnika, nato pa vožnja do starega Toleda, mesta slikarja El Greca, s palačami, cerkvami in sinagogami, ki pričajo o bogati židovski kulturi. Popoldne bomo opravili še s Cordobo in njeno mošejo, ki sodi med največje v Evropi. Večerja in nočitev. 5. dan: SEVILLA Po temperamentnem zajtrku se bomo odpravili v vročo in slikovito Sevillo. Postregla nam bo z biseri arabske arhitekture in mestno katedralo, največjo gotsko cerkvijo na svetu, ter nas zaposlila za ves dan. Večerja in nočitev. 6. dan: GIBRALTAR–TORREMOLINOS Od zajtrka nas bo kar odneslo na izlet v Gibraltar. Pomahali bomo Afriki in pozdravili berberske opice makaki, ki čuvajo Tarikovo goro, ter nadaljevali pot v smeri Torremolinosa, turističnega kraja ob morju. Večerja in nočitev. 7. dan: TORREMOLINOS – počitnikovanje Po zajtrku bomo izkoristili dan za počitnikovanje. Sprehod, branje knjige, individualno raziskovanje … Večerja in nočitev. 8. dan: MALAGA–MURCIA Po zajtrku skok do Malage, ki velja za drugo mesto Andaluzije in je tudi rojstni kraj slikarja Pabla Picassa. Sprehod in čas za osvežitev. Po osvežitvi nas bo pot vodila v smeri Murcije do kraja nastanitve. Vožnja do hotela, nastanitev. Večerja, nočitev. 9. dan: VALENCIA–TARRAGONA Zapeljali se bomo v mesto trgovine, obrti in posebne keramike Valencijo. Srečali se bomo z različnimi umetnostnimi slogi (gotika, neoklasicizem, barok, moderna). Občudovali bomo mogočno palačo La Lonja, se ustavili ob katedrali, šli mimo umetnostnih muzejev, mestnega stolpa, obiskali trg Redonda. Po ogledu in osvežitvi se bomo usmerili proti Tarragoni, kraju nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev. 10. dan: FIGUERAS–PROVANSA Dan, poln lepot, bomo začeli z vožnjo do Figuerasa. Postanek v mestecu, kjer bomo začutili utrip Salvadorja Dalija, nam bo omogočil obisk njegovega muzeja ali posedanje v sencah stoletnih dreves ob osvežilni pijači. Francija ni daleč, zato bomo hitro v priljubljeni Provansi. Vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev. 11. dan: po Italiji s postanki domov Francoski zajtrk z maslenimi rogljički, nato pa po Italiji domov, kamor bomo prispeli proti večeru.
cena od 1.240 €
aktivne počitnice
Kam gremo? 1. dan: Slovenija–Francija 2. dan: Barcelona 3. dan: Madrid 4. dan: Toledo–Cordoba 5. dan: Sevilla 6. dan: Gibraltar–Torremolinos 7. dan: Torremolinos 8. dan: Malaga–Murcia 9. dan: Valencia–Tarragona 10. dan: Figueras–Provansa 11. dan: po Italiji s postanki domov
tel: 02/228 25 20