Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje ogledi po programu, vodenje in organizacijo izleta.
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo € v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Odhodi:
11.2., 18.3.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 149 €
pri udeležbi 32 oseb 159 € pri udeležbi 24 oseb 169 €
nazaj
BOLZANO, TRENTO - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–BOLZANO večerja, nočitev V jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpravili proti Avstriji. Hitro bomo mimo Beljaka in Lienza prispeli v Južno Tirolsko, do italijanskega Bolzana. Mesto je svoj čas pripadalo tridentinskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na Sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Radovedni se boste zagotovo podali v arheološki muzej, ki ima izredno kronološko urejeno zbirko, od paleolitika do Karolingov. V muzeju je zagotovo najbolj obiskan znameniti Ötzi dobro ohranjena človeška mumija iz približno 34. stoletja pr. n. št. Našli so ga v ledeniku v Italiji (Ötztalske Alpe) leta 1991. Dovolj časa bo za okrepčilo, osvežitev in prijeten sprehod (v prazničnem času bomo popoldanske ure preživeli v doživljanju prazničnega časa: na sprehodu med božičnimi stojnicami in s toplim čajem ali čokolado v roki …). Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do hotela in se nastanili. Večerja, nočitev. 2. dan: TRENTO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo v Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, Stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neputnovo fontano Vzeli si bomo tudi čas za individualno osvežitev in potepanje po zanimivih ulicah (v prazničnem času bo tudi tukaj priložnost za potep med pisanimi stojnicami). V popoldanskih urah se bomo začeli vračati proti doma, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
cena od 149 €
zimska potovanja
tel: 02/228 25 20